1 Sep 2013
9547 comments

Zou er ook nog sprake zijn van netto winst als niet berekende maatschappelijke kosten worden meegenomen? Bij veel producten en diensten betalen we slechts voor een deel van de kosten.

Lees verder »

5 Jul 2013
0 comments

Laat wit weer wit zijn. Zo begon de FD stijlgids al weer een tijdje terug. Wit, volgens puristen geen kleur, maar alle kleuren tegelijk. Geen andere kleur die zo tegenstrijdig is in zijn symboliek. Wit dat is onbevangen. Puur. In veel culturen is wit juist de rouwkleur. Zeg maar in alle landen waar ze niet stilletjes huilen bij teraardebestellingen, maar dansen, juichen en zingen. Wij niet, wij somberen in zwart. Maar we geloven ook wel weer dat, mocht er iets zijn aan de andere kant, het wit is. Zo is wit begin én einde. Oorsprong én overgave. (FD stijlgids voorjaar 2013)

Lees verder »

6 Jun 2013
6 comments

Aandacht in de media geeft mij het gevoel dat er steeds meer aandacht is voor sociaal ondernemen. Er zijn talloze artikelen waarbij sociale ondernemingen als oplossing worden gezien voor de financiële, maatschappelijke en ecologische crisis waar we ons in begeven. Maar wat is eigenlijk sociaal ondernemen? En is dat anders dan gewoon, goed ondernemen?

Lees verder »

4 Apr 2013
0 comments

De uitdagingen waar we voor staan in de komende decennia liggen niet alleen in duurzaam gebruik van energie en grondstoffen, maar zeker ook in een duurzaam “gebruik” van de mens. Door TNO worden de kosten van toenemende werkdruk en de verschijnselen van ziekte die daarvan het gevolg zijn, geschat op ongeveer vier miljard euro per jaar.

Lees verder »

15 Sep 2011
0 comments

In het debat over verantwoord ondernemen blijven de sociale belangen onderbelicht. Veelal onderscheidt men drie stakeholders: de aandeelhouders, het milieu en de maatschappij. Corporate responsibility wordt echter concreet in activiteiten tussen werknemers, klanten, leveranciers en partners.

Lees verder »

Get this feed  
« Previous12Next »